piątek, 28 lutego 2014

"Zamajone" - eksperymentalna sałatka z majonezem Kętrzyńskim

Majowy weekend zainspirował mnie do stworzenia sałatki "Zamajone".Uraczyłam nią swoich gości , którzy zachwycali się jej smakiem.
Majonez Kętrzyński najlepszy do kanapek , mięs i sałatek.Posiada kremową konsystęcję,wyrazisty smak ,wspaniale pachnie.




Składniki:
20dag. makaronu (Bartolini Durum)
15 dag.sera żółtego.
15dag. szynki drobiowej
1mała papryka czerwona
1 średni ogórek zielony
3 łyżki Majonezu Kętrzyńskiego
szczypiorek , koperek
sól ,pieprz









Wykonanie:
Ugotować makaron w osolonym wodzie.
Pokroić w drobną kostkę ,paprykę,ser,ogórek,szynkę.Wrzucić wszystkie składniki do salaterki,dodać drobno posiekany szczypiorek i koperek.Następnie połączyć z 3 łyżkami Majonezu Kętrzyńskiego.Doprawić solą i pieprzem według uznania.



Smacznego!

Majonez Kętrzyński  kliknij tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz