Składniki
- -Kasza gryczana z grzybami firmy Sys 1 opakowanie
- -kapusta kwaszona 30 dag.
- -sól i pieprz do smaku
Kasze gryczana z grzybami, ugotować według przepisu na opakowaniu.
Kapustę kwaszona drobno pokroić, posolić , gotować do miękkości.
Po ugotowaniu wszystkie składniki wymieszać , doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ciasto:
- 4 szkl. mąki tortowej
- szczyptę soli
- woda w takiej ilości aż ciasto będzie elastyczne
Składniki wymieszać, ciasto rozwałkować na grubość około 3 milimetry, wycinać krążki ,nakładać farsz.
Formować pierogi.
Wodę w garnku zagotować , posolić .
Pierogi gotować aż do wypłynięcia na wierzch.
N patelni rozgrzać tłuszcz ,pokroić w kostkę kiełbasę i cebulę lekko podpiec.Polać pierogi.
SMACZNEGO!
Wszelkie informacje o produktach firmy Sys można uzyskać na stronie http://www.sklep-sys.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz