Gołąbki z ryżem amerykańskim.
Składniki:
1 średnia kapusta
2 woreczki ryżu SONKO
70dag.mięsa mielonego
sól, pieprz,jarzynka
koncentrat pomidorowy
10dag.margaryny
2cebule
Wykonanie:Do garnka wlewamy wodę, solimy. Gdy woda zagotuje się wkładamy kapustę z której wcześniej wydrążamy głąba.Spażone liście kolejno wyciągamy i ścinamy grube nerwy.
Ryż firmy SONKO gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Ryż, mięso, mielone sól ,pieprz, jarzynka cebulka zeszklona na oleju,wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Zawijamy gołąbki w liście kapusty która wcześniej została sparzona.Układamy warstwami w garnku do którego wcześniej wlaliśmy wodę i dodaliśmy kostkę bulionową.Gotujemy ok. 1 godziny.
Na patelni rozpuszczamy margarynę , łyżkę koncentratu pomidorowego szczyptę jarzynki i ugotowane gołąbki zamarzamy po obu stronach.
Smacznego!
Produkty firmy SONKO znajdziecie na stronie: http://www.sonko.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz