Ciasto:
-2szkl.mąki pszennej
-3/4 szkl. ciepłej wody
-50gram drożdży
-3 łyżki oleju
-szczyptę soli
Drożdże ,wodę i trochę maki wymieszać , odstawić w ciepłe miejsce.
Gdy podrośnie dodać do pozostałej części maki ,dodać sól , dobrze wyrobić.
Rozwałkowane ciasto wyłożyć na blachę wysmarowana tłuszczem.
Piec 15 min. w 180stopniach.
Składniki:
- -3 ogórki konserwowe
- -1papryka czerwona konserwowa
- -5 plasterków szynki
- - 20dag.pieczarki , wcześniej uduszone na oleju z cebulka i jarzynką
- -25 dag. sera żółtego
- -ketchup
- -oregano
Na podpieczone ciasto ułożyć składniki i ponownie piec 15 min.
Po upieczeniu polać ketchupem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz