- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 pietruszka korzeń
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- kawałek selera
- kawałek pora
- mięso drobiowe
- sól
- pieprz
Do garnka wlewamy 4 litry wody, dodajemy mięso i warzywa przyprawy oraz cebulkę wcześniej , lekko przypieczoną na ogniu .Gotujemy 1 godzinę i 30 minut na wolnym ogniu.
Do drugiego garnka wlewamy wodę, solimy doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy jedno opakowanie makaronu nitki Międzybrodzki .Gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Smacznego!
Wszystkie produkty Makaronów Międzybrodzki znajdziecie na stronie http://www.miedzybrodzki.pl/
tez dzisiaj gotowalam rosol .. ale moj mial 15 marchewek i 6 cebul :) wyszedl wysmienity :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam