Postanowiłam upiec moim dzieciakom fornetti nadziane właśnie kremem czekoladowo -orzechowym Firmy ZENTIS.
Składniki;
cisto francuskie
krem czekoladowo-orzechowy
1 jajko
Wykonanie:
Ciasto francuskie delikatnie wałkujemy. Wycinamy kwadraty ,co drugi kwadrat nacinamy . Nakładamy krem po jednej małej łyżeczce na kwadraty które nie zostały ponacinane. Nakrywamy kwadratami naciętymi i lekko sklejamy brzegi. Ja dociskam widelcem tak jak bym lepiła pierożki.Ciasteczka układam na blaszce i roztrzepanym jajkiem smaruję każde ciasteczko. Piec 15 min. w 180 stopniach.
Smacznego!
Więcej informacji na temat produktów ZENTIS możecie uzyskać kliknij tutaj
Hehe czyli kreatorzy postaci Krzysztofa Kononowicza także otrzymali darmowe wiaderko kremu z tej firmy i zrobili filmik dla dużej liczby wyświetleń. Obrzydliwe gówno zapakowane w wiadro zrobiło wówczas robotę jako prezent od widza ?
OdpowiedzUsuń