poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Delicja

Delicja 
Składniki:

  • -1dżem  brzoskwiniowy
  • -2 paczki delicji
  • -0,60mil. śmietany kremówki
  • -0,40 dkg.sera białego mielonego
  • -cukier waniliowy
  • -1 żelatyna


0,5kg. cukru pudru
 Biszkopt pieczemy z 5 jaj.
Kroimy na pół ,spodnią część biszkoptu smarujemy dżemem.
Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy ser i ubijamy na puszystą masę.Następnie 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie.Studzimy i dodajemy do masy śmietanowo -serowej.Gotową masę "połowę" wykładamy na biszkopt  posmarowany dżemem i układamy delicje.Na delicje wykładamy pozostała część masy.
Polewa:

  • 1 mała śmietana kremówka
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 czekolada gorzka

Do rondelka wlewamy śmietanę ,dodajemy pokruszoną  czekoladę i rozpuszczoną żelatynę. Gdy wszystkie składniki uzyskają jednolita konsystencje , studzimy i smarujemy wierzch ciasta  .
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz