-2 jajka
-1,5 szklanki mąki pszennej
-olej
- woda
- sól
-pieprz
- jarzynka
Wymyte filety z kruczka , pokroić w paseczki, oprószyć jarzynką.
Do miski wsypać mąkę ,jajka ,wodę i jarzynkę sól, pieprz.Wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto musi mieć gęstą konsystencje.W cieście maczamy ,paski fileta i rzucamy na rozgrzany olej. Pieczemy z dwóch stron, do uzyskania rumianego koloru.
Do oleju który pozostał po upieczeniu kęsków, wrzucamy ćwiartki obranych ziemniaczków,pieczemy.
Podajemy kęski z ziemniaczkami oraz sosem Lutenica ,który podkreśla smak całego dania.
Sos Lutenica składa się z grillowanej papryki 66,5%,pomidorów 20% i bakłażanów4,35%,cukier,rafinowany olej słonecznikowy 5%,nać pietruszki,cebula,czosnek,pieprz,ostra papryczka
Jeżeli macie ochotę zapoznać się z wszystkimi produktami Firmy PREMIUM ROSA zapraszam
kliknij tutaj
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz