piątek, 28 lutego 2014

"Zamajone" - eksperymentalna sałatka z majonezem Kętrzyńskim

Majowy weekend zainspirował mnie do stworzenia sałatki "Zamajone".Uraczyłam nią swoich gości , którzy zachwycali się jej smakiem.
Majonez Kętrzyński najlepszy do kanapek , mięs i sałatek.Posiada kremową konsystęcję,wyrazisty smak ,wspaniale pachnie.




Składniki:
20dag. makaronu (Bartolini Durum)
15 dag.sera żółtego.
15dag. szynki drobiowej
1mała papryka czerwona
1 średni ogórek zielony
3 łyżki Majonezu Kętrzyńskiego
szczypiorek , koperek
sól ,pieprz









Wykonanie:
Ugotować makaron w osolonym wodzie.
Pokroić w drobną kostkę ,paprykę,ser,ogórek,szynkę.Wrzucić wszystkie składniki do salaterki,dodać drobno posiekany szczypiorek i koperek.Następnie połączyć z 3 łyżkami Majonezu Kętrzyńskiego.Doprawić solą i pieprzem według uznania.



Smacznego!

Majonez Kętrzyński  kliknij tutaj

1 komentarz:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń