czwartek, 4 czerwca 2015
Kruche babeczki z jabłkiem
Składniki na ciasto kruche
3 szklanki maki
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 żółtka
1 całe jajko
1 kostka margaryny
Nadzienie babeczek
4 jabłka
3 łyżki cukru
1 cukier wanilinowy
cynamon
Jabłka obieramy , kroimy w plastry zasmażamy w rondelku wraz z cukrem i cynamonem .
Make przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia , dodajemy margarynę jajka , cukier . Wszystkie składniki wyrabiamy .Ciasto owinięte w folie spożywczą wkładamy na 30 minut do lodówki . Po upływie czasu wałkujemy , ale nie cieniutko , wycinamy krążki i wkładamy do foremek .Na krążki które mamy włożone do foremek nakładamy zasmażone jabłka i przykrywamy drugim krążkiem z ciasta kruchego .Obieraczką do warzyw z jabłka strugamy płatki i delikatnie wciskamy na wierzch naszej babeczki .Pieczemy w 180 stopniach przez 20 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz