czwartek, 4 czerwca 2015

Kruche babeczki z jabłkiem

                    


                             Składniki na ciasto kruche 
3 szklanki maki 
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
2 żółtka 
1 całe jajko 
1 kostka margaryny  

                              Nadzienie  babeczek 
4 jabłka 
łyżki cukru 
1 cukier wanilinowy 
cynamon
Jabłka obieramy , kroimy w plastry zasmażamy w rondelku wraz z cukrem i cynamonem .

Make przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia , dodajemy margarynę jajka , cukier  . Wszystkie składniki wyrabiamy .Ciasto  owinięte w folie spożywczą wkładamy na 30 minut do lodówki . Po upływie czasu wałkujemy , ale nie cieniutko  , wycinamy krążki  i wkładamy do foremek .Na krążki które mamy włożone do foremek  nakładamy  zasmażone jabłka i przykrywamy drugim  krążkiem z ciasta kruchego  .Obieraczką do warzyw z jabłka strugamy płatki  i delikatnie wciskamy na wierzch naszej babeczki .Pieczemy w 180 stopniach przez 20 min.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz