niedziela, 25 marca 2012

Pierogi

Pierogi z kapusta  +kasza gryczana  z grzybami.
Składniki

  • -Kasza gryczana z grzybami firmy Sys  1 opakowanie
  • -kapusta kwaszona 30 dag.
  • -sól i pieprz do  smaku

Kasze gryczana  z grzybami, ugotować  według przepisu na opakowaniu.
Kapustę kwaszona drobno pokroić, posolić , gotować do miękkości.
Po ugotowaniu    wszystkie składniki wymieszać , doprawić solą i pieprzem do smaku.


Ciasto:


  • 4 szkl. mąki tortowej
  • szczyptę soli
  • woda w takiej ilości aż ciasto będzie elastyczne



Składniki wymieszać, ciasto rozwałkować  na grubość  około  3 milimetry, wycinać krążki  ,nakładać farsz.



Formować  pierogi.

Wodę w garnku zagotować , posolić .
Pierogi gotować aż do wypłynięcia na wierzch.

N patelni rozgrzać tłuszcz ,pokroić w kostkę kiełbasę i cebulę lekko podpiec.Polać pierogi.
SMACZNEGO!

Wszelkie informacje o produktach firmy Sys można uzyskać na stronie  http://www.sklep-sys.pl/





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz