czwartek, 26 kwietnia 2012

Gołabki

Gołąbki z ryżem amerykańskim.
Składniki:
1 średnia kapusta
2 woreczki ryżu SONKO
70dag.mięsa mielonego
sól, pieprz,jarzynka
koncentrat pomidorowy
10dag.margaryny
2cebule
Wykonanie:Do garnka wlewamy wodę, solimy. Gdy woda zagotuje się  wkładamy kapustę z której wcześniej wydrążamy głąba.Spażone liście kolejno wyciągamy i ścinamy grube nerwy.



Ryż firmy SONKO gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Ryż, mięso, mielone sól ,pieprz, jarzynka cebulka zeszklona na oleju,wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Zawijamy gołąbki w  liście kapusty która wcześniej została sparzona.Układamy warstwami w garnku do którego wcześniej wlaliśmy wodę i dodaliśmy  kostkę bulionową.Gotujemy ok. 1 godziny.

Na patelni rozpuszczamy margarynę , łyżkę   koncentratu   pomidorowego szczyptę jarzynki i ugotowane gołąbki zamarzamy po obu stronach.

Smacznego!

 Produkty firmy SONKO znajdziecie na stronie: http://www.sonko.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz