środa, 25 kwietnia 2012

KONKURS Premium Rosa!

                             Zapraszam na konkurs Premium Rosa!

.Produkty Polskiej Róży, obecnie na rynku z nowym logo Premium Rosa  znane są z tego, że smakują jak domowe przetwory. Pyszne, aromatyczne, nie zawierają polepszaczy, barwników i konserwantów. Każdy owoc, który trafia do produktów Premium Rosa pochodzi z ekologicznie czystych terenów Polski. Jeśli przetwory są słodzone, to tylko cukrem, nie słodzikami czy innymi sztucznymi syropami.

Do wygrania 3 zestawy nagród  w skład wchodzą:
                                      
    Syrop malinowy
    Syrop aronia  słodzony
    Syrop czarny bez duży
    Syrop Jagoda niesłodzony
    Konfitura z malin
    Konfitura z jagód       


Każdy zestaw o wartości 100 złotych!

Aby wygrać jedną z nagród  należy zrobić :

1 Polubić profil  PREMIUM ROSA   na FB
Udostępnić  ten  post  na  swojej  tablicy
3 W komentarzach dodać swój autorski przepis z wykorzystaniem konfitur i syropów oraz adres e-mail w celu skontaktowania się w sprawie wygranej!
4 Plagiaty będą usuwane
5 Konkurs trwa 2 tygodnie
6 OGŁOSZENIE WYNIKÓW W CIĄGU 7 DNI PO ZAKOŃCZENIU KONKURSU
7KONKURS TRWA OD 25 KWIETNIA DO 9 MAJA 2012 R.
                     Powodzenia!

17 komentarzy:

  1. KRUCHE CIASTO Z PIANKĄ Z KONFITURĄ Z MALIN

    Składniki:

    3 szklanki mąki
    300 g masła
    6 jajek
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki śmietany
    3 łyżki cukru
    3/4 szklanki cukru pudru
    szczypta soli
    1 słoik konfitury malinowej
    2 łyżki bułki tartej


    Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, posiekane masło, 6 żółtek oraz 2 łyżki śmietany i dokładnie wyrabiamy. 3/4 ciasta wkładamy do lodówki na 1 godzinę, pozostałą część zamrażamy. Po godzinie wyjmujemy ciasto z lodówki. Rozwałkowujemy placek większy o 5 cm niż foremka (średnica formy ok. 26 cm). Wykładamy dno wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 20 minut. Ubijemy pianę z białek ze szczyptą soli i cukrem pudrem.

    Gdy spód będzie już podpieczony, wykładamy na niego konfiturę z malin.
    Na wierzchu rozsmarowujemy pianę w białek i sypiemy tarte mrożone ciasto. Nie musi ono szczelnie zakrywać piany, nawet lepiej jak będzie go mniej i piana nie jest zbytnio obciążona, aby była puszysta i nie opadła.

    Pieczemy 40 minut w temperaturze 160 stopni. Aby ciasto nie opadło, ważne jest aby przestrzegać poniższej procedury ;) Po wyłączeniu piekarnika zostawiamy w nim jeszcze ciasto na 10 minut. Następnie uchylamy drzwiczki piekarnika na 5 cm i zostawiamy na 5 minut. Następnie opuszczamy drzwiczki i kolejne 5 cm i znów 5 minut czekania itd.

    Polubione i udostępnione jako mopswkuchni
    Anna Włodarczyk - ania@wlodarczyki.net

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis pochodzi z mojego bloga, lekko go tylko urozmaiciłam konfiturami. ;)

    podniebiennepieszczoty.blox.pl

    "Pierś w musztardowej sukience.."
    Składniki:

    6 piersi z kurczaka
    1 śmietana 18%
    1 słoiczek Musztardy
    500 ml wrzątku

    Marynata:

    lampka czerwonego, wytrawnego wina
    3 suszone papryczki chilli
    6 ząbków czosnku
    4 łyżki sosu sojowego
    pół słoiczka Musztardy
    4 łyżki maggi
    2 łyżki sosu Teriyaki
    4 łyżki sosu ostro - słodkiego
    vegeta
    pieprz czerwony
    curry
    pół szklanki oliwy z oliwek
    4 łyżki konfitury z jagód

    Przygotowanie:

    Piersi dokładnie myjemy, odcinamy tłuste części, delikatnie nacinamy i wkładamy do miski. W osobnym naczyniu mieszamy wszystkie składniki naszej marynaty: KONFITURĘ Z JAGÓD, wino, sos sojowy, maggi, teriyaki, sos ostro - słodki oraz oliwę. Doprawiamy papryczkami chilli, które kruszymy w palcach, startym czosnkiem, musztardą, vegetą, czerwonym pieprzem oraz curry. Dokładnie mieszamy i zalewamy piersi.

    Marynujemy przez około trzydzieści godzin, aż mięso doskonale wchłonie wszystkie smaki i aromaty.

    Następnego dnia odsączamy mięso z marynaty, jednak UWAGA! nie wylewamy jej. Piersi układamy w prodiżu, podlane delikatnie oliwą i pieczemy około 40 minut.

    Podczas kiedy nasz kurczak zacznie dochodzić - przelewamy marynatę do garnuszka, podgrzewamy ją, dodajemy pozostałą część musztardy, 500 ml wrzątku a jak się zagotuje - zagęszczamy śmietaną. Prawdopodobnie nie będzie już trzeba doprawiać sosu, ale warto spróbować. ;) Choćby po to by zaostrzyć sobie apetyt. ;)

    Upieczone na złoto piersi wyciągamy, kroimy w plasterki i podajemy polane niesamowitym, musztardowym sosem. ;)

    Smacznego! ;)

    paulinababiuch@gmail.com

    Post udostępniony, profil polubiony już dawno! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm chciałabym wykorzystać syrop z malin do milkshake'a! W sam raz na pobudzenie smaków!
    Składniki:
    3 banany
    1 szklanka mleka
    0,5 szklanki syropu z malin Premium Rosa
    Przepis:
    Banany kroimy w plasterki i wrzucamy do blendera - miksujemy na gładką masę. Dodajemy syrop i mleko i "blenderujemy" aż wszystkie składnik się połączą. Na orzeźwienie możemy dorzucić kilka kostek lodu i listek mięty :) Szybko, pysznie i zdrowo!
    Lubię jako: Emilia Wańczyk i Emcia Pichci.
    E-mail: emcia.pichci@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. (NIE)ZWYKŁE SAKIEWKI
    Po pół szklanki mleka i mąki,łyżka masła,2 łyżeczki cukru pudru, jajko, 250 gram twarogu, cukier waniliowy, pomarancza, konfitura malinowa lub jagodowa oraz syrop jagodowy lub malinowy.

    Mleko mąkę jajko i maslo i cukier puder miksujemy.Smażymy naleśniki.Do twarogu wsypujemy cukier waniliowy i mieszamy.Na środek naleśnika nakladamy trochę twarogu oraz łyżeczkę konfitury,formujemy sakiewkę i zawiązujemy cienką skórką z pomarańczy.Kładziemy na talerzu i skrapiamy syropem.

    Są w smaku rewelacyjne i super prezentują się na talerzu

    Małgorzata Szczepańska
    margolcia100@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  5. Maślane ciasteczka z konfiturą- pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach, o maślanym posmaku. Każde ciasteczko ma pyszne nadzienie w postaci odrobiny konfitury z jagódek :)

    Składniki na blachę ciastek:

    170g masła (nie margaryny!)
    żółtko
    nieco ponad 1/3 szklanki cukru
    około 2 szklanki mąki
    konfitura z jagód

    Miękkie masła ucieramy z cukrem. Gdy otrzymamy już gładką masę, wtedy dodajemy żółtko i ponownie miksujemy. Wsypujemy mąkę i wyrabiamy gładkie ciasto. Formujemy z niego małe kuleczki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Trzonek od drewnianej łyżki maczamy w mące i robimy nim wgłębienia w ciastkach. Do środka nakładamy po porcji konfitury.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (190st) i pieczemy około 15-20 minut.
    Smacznego :)

    Zdjęcie:
    http://i1170.photobucket.com/albums/r525/russkayaprobuje/ciasteczkazpremiumrosaLarge.jpg


    Polubione :)
    dzismamochotena@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  6. Pychotka
    20dag.margaryny
    40 dag.maki
    4 jajka
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka amoniaku
    1 słoiczek konfitury z jagód
    Margarynę, make z proszkiem i amoniakiem ,żółtka i śmietanę wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na dwie części.Każdą część rozwałkować i wyłożyć na dwie foremki.Białka ubić z cukrem na pianę .Oba ciasta posmarować konfiturą i nałożyć ubitą pianę.Można posypać krojonymi orzechami.Piec 30 min. w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu przełożyć masą.

    Masa.
    1 kostka margaryny
    0,5 litra mleka
    1 budyń waniliowy
    20dag. cukru pudru
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    Mleko zagotować,powoli wlewać rozrobioną mąkę z budyniem .Gdy masa przestygnie dodać margarynę i ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. teresa.strak@gmail.com

      Usuń
  7. NALEŚNIKI CZEKOLADOWO-WIŚNIOWE

    Ciasto:
    3 jajka
    200g mąki pszennej
    100g mąki pszennej pełnoziarnistej
    50g mlecznej czekolady
    2 łyżki kakao
    1 szklanka mleka
    1 i 1/3 szklanki wody gazowanej
    3 łyżki oliwy
    szczypta soli

    Nadzienie:
    1 kg serka śmietankowego
    1 słoik konfitury wiśniowej "Polska Róża"

    Sos czekoladowy:
    50g mlecznej czekolady
    50g gorzkiej czekolady
    60ml śmietanki kremowej

    Stopić czekoladę przeznaczoną do ciasta w kąpieli wodnej. Ubić jajka ze szczyptą soli na puszystą masę. Wymieszać oba rodzaje mąki z kakao i przesiać w dwóch porcjach do masy jajecznej, wlewając stopniowo mleko i wodę. Dodać roztopioną czekoladę i oliwę, dokładnie wymieszać. Odstawić na pół godziny.

    Podgrzać śmietankę na sos do temp. 60°C. Wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, Dokładnie wymieszać.

    Usmażyć dziesięć naleśników. Na każdym rozsmarować ok. centymetrową warstwę serka. Na środku umieścić porcję konfitury wiśniowej. Zwinąć ciasno. Przed podaniem polać sosem czekoladowym.

    Polubione jako aronia, nie udostępnione ponieważ nie mam tablicy na FB

    aroniawiemcojem@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  8. To ja szybko i klimatycznie:

    Sorbet malinowo-aroniowy

    pół banana (zamrożonego w plasterkach)
    kubek mrożonych malin
    pół szklanki syropu aroniowego

    Banana wrzucić do blendera, dodać tyle malin, ile tylko się zmieści, dolać syrop i zmiksować na gładką lodową masę.

    Pozdrawiam
    pinkcake@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. Mazurek kajmakowo - śliwkowy
    Składniki ciasta kruchego:
    750 g mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki cukru pudru
    4 i 1/2 solidne łyżki masła orzechowego (z kawałkami orzeszków)
    1 i 1/4 kostki margaryny
    4- 5 żółtek (w zależności od wielkości jaj)
    3-4 łyżki kwaśnej śmietany (opcjonalnie)
    szczypta soli

    Mąkę przesiać z cukrem pudrem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i przesiekać nożem lub specjalną siekaczką. Dodać żółtka, masło orzechowe i zagnieść ciasto (tylko do połączenia składników). Gdyby ciasto nie dało się zagnieść dodać kwaśną śmietanę. Ciasto podzielić na 3 części, każdą zawinąć w folię i schłodzić ok. 30-60 minut w lodówce. Następnie dość cienko rozwałkować (u mnie wyszły 3 spody pieczone w blaszkach o wielkości 24x28cm), przenieść na blaszkę (można również rozwałkować bezpośrednio na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia). Piec w temperaturze 175 - 180 stopni przez ok. 25-30 minut (ciasto ma się ładnie zezłocić). Spód ostudzić.


    Dodatkowo:
    1,5 - 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego (gotowanego przez 2,5 godziny) lub 2 puszki gotowej masy kajmakowej
    ok. 150 g śliwek suszonych (namoczonych 24 godzin wcześniej w kilku łyżkach whisky lub wódki)
    bakalie do przybrania
    1 gorzka czekolada + ok. 70 ml śmietany kremówki)
    konfitura malinowa (1 mały słoik)

    Na gotowych spodach rozsmarować konfiturę, pozostawić na kilka godzin, aby konfitura delikatnie obeschła. Namoczone śliwki pokroić w drobną kostkę, wymieszać z masą kajmakową i wyłożyć na konfiturę. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej z kremówką i polać dowolnie mazurek. Udekorować bakaliami. Pozostawić na kilka godzin do przegryzienia i zmięknięcia spodów.
    jolantamarel@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam słonecznie:-D
    Oto mój wczorajszy pyszny wiśniowy deser na upały - wiśniowy kisiel polany syropem wiśniowym a do tego wrzucone słodkie wiśnie z kompotu ze słoika domowej robótki:-) Z lodówki jest idealny!!!!!
    Zdjęcie deseru zamieszczam w linku poniżej:

    http://img4.imagetitan.com/img.php?image=4_kisielekwisniowy.jpg

    Pozdrawiam i życzę smacznego:-D
    modliszka201@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. Nadziewane rogaliki

    1 jajo
    3 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka śmietany 18%
    1 margaryna
    1 konfitura z malin
    Mąkę,jajko, śmietanę i margarynę zagnieść.

    Ciasto rozwałkować . Wycinać średniej wielkości kwadraty. Na kwadraty nakładać konfiturę malinową i zawijać od rogu.

    Piec na papierze do pieczenia w temp. 180 stopni przez 25 minut.

    Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!
    greczyn1@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  12. Zupka a'la karwals - kasza jaglana, marchewka, pietruszka, seler, pieprz ziolowy, wegeta i pieprz - to bardzo dietetyczny obiad, a do tego herbata z syropem żurawinowym i razowy chlebek z konfiturą z jagód.

    karwals@interia.pl
    gg: 1662031

    OdpowiedzUsuń
  13. Przepis na konkurs Premium Rosa:

    SEROWE PLACUSZKI Z KONFITURĄ

    Idealne na śniadanie. Najlepsze są cieplutkie zaraz po upieczeniu. Dodatkowo ich smak możemy wzbogacić konfiturami lub owocami. Jeśli mamy ochotę na sernik, ale akurat nie mamy czasu na jego przygotowanie to właśnie dzięki tym placuszkom można smak sernika uzyskać w kilka minut.

    Składniki

    - 50 dag tłustego twarogu;
    - 1 jajko;
    - 6 łyżek cukru pudru;
    - 2 opakowania cukru waniliowego;
    - 10 dag mąki tortowej;
    - masło;
    - ½ szklanki gęstej śmietany 22 proc.;
    - konfitury Premium Rosa;
    - sól.

    Przygotowanie

    Twaróg umieścić w misce, rozdrobnić widelcem. Dodać całe jajko oraz szczyptę soli. 2 łyżki cukru pudru wymieszać z jednym opakowaniem cukru waniliowego oraz połową porcji mąki. Utrzeć gładkie ciasto.

    Resztę mąki wysypać na stolnicę. Położyć zagniecione ciasto twarogowe i rozwałkować na płat o grubości ok. 1 cm. Za pomocą szklanki wykrawać placki. Obtaczać je w pozostałej na stolnicy mące. Na każdym placuszku tępą stroną noża wycisnąć kratkę.

    Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki masła. Partiami wkładać placuszki. Opiekać z dwóch stron na złoty kolor. W razie potrzeby rozpuszczać kolejne łyżki masła.

    Drugie opakowanie cukru waniliowego wymieszać z resztą cukru pudru, słodką mieszanką posypać jeszcze ciepłe placuszki (można dodać do cukru pudru łyżeczkę mielonego cynamonu). Od razu podawać na stół. W osobnym naczyniu serwować do serowych placuszków śmietanę. Można również smarować je konfiturami.

    Zdjęcie z mojego bloga
    http://magielkuchenny.pl/_files/Gallery/se/ro/serowe-placuszki-3_mi.jpg

    kasiek.k@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  14. Przepis na konkurs z Premium Rosa:

    KOŁACZYKI Z SEREM I KONFITURAMI

    Propozycja dla osób, które lubią drożdżówki. A kto nie lubi słodziutkich bułeczek drożdżowych…? Te zrobione w domu są oczywiście najlepsze. Ślicznie pachną, a więc są radością dla nosa i dla żołądka. Można je zabrać na wyjazd za miasto, na spacer, do szkoły i pracy...

    Składniki

    Ciasto:

    - 2 dag drożdży;
    - szklanka mleka;
    - 4 szklanki mąki;
    - ¾ szklanki cukru;
    - 10 dag masła;
    - 3 żółtka;
    - cukier waniliowy;
    - 2 łyżki skórki z cytryny;
    - szczypta soli.

    Nadzienie:

    - łyżka masła;
    - łyżka cukru;
    - 1/3 szklanka białego sera;
    - żółtko;
    - konfitury Premium Rosa.

    Kruszonka:

    - 2 łyżki mąki;
    - łyżka masła;
    - łyżka cukru.

    Przygotowanie

    Ciasto: drożdże, połowę mleka, 2 łyżki mąki i łyżeczkę cukru wymieszać na zaczyn, odstawić na 30 minut. Masło utrzeć (można mikserem), dodać resztę cukru i zaczyn. Dalej dodać żółtka, resztę mleka, cukier waniliowy, skórkę, sól i resztę mąki, ciągle ucierać. Następnie ciasto odłożyć.

    Nadzienie: masło wymieszać z cukrem, serem i żółtkami.

    Kruszonka: składniki pokruszyć palcami na „zacierki”.
    Ciasto podzielić na 16 placków, wypełnić je serem. Położyć po łyżce marmolady lub konfitur, posypać kruszonką. Piec 20 minut w 180°C.

    Zdjęcie z mojego bloga
    http://magielkuchenny.pl/_files/Gallery/ko/la/kolaczyki-z-serem-i-marmolada-konfiturami-2_mi.jpg

    kasiek.k@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Przepis na konkurs z Premium Rosa:

    SAŁATKA - ZIELONY MIX OWOCOWY

    Pyszna i szybka do przygotowania, słodka, owocowa sałatka. Ślicznie wygląda i wyśmienicie smakuje. Serdecznie polecam.

    Składniki

    Oczywiście owoce, koloru zielonego. A więc możemy użyć: winogron, kiwi, jabłek Granny Smith, gruszek, agrestu, karamboli… Tych owoców, które akurat są dostępne.
    Dodatkowo cukier, śmietana kremówka, lub jogurt naturalny ewentualnie konfitura Premium Rosa lub syrop owocowy Premium Rosa.

    Przygotowanie

    Owoce należy bardzo dokładnie umyć i osuszyć. Następnie wrzucić do miski lub salaterki winogrono, pokrojone w kostkę jabłka i gruszki oraz kiwi pokrojone w talarki. Wymieszać.

    Sałatkę można podawać z bitą śmietaną, jogurtem naturalnym, konfiturami lub polaną syropem owocowym.

    Zdjęcie z mojego bloga
    http://magielkuchenny.pl/_files/Gallery/sa/la/salatka-zielony-mix-owocowy-2_mi.jpg

    kasiek.k@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  16. Domowe lizaki malinowe

    1/2 szklanki syropu malinowego Premium Rosa
    1/2 szklanki wodu
    1 i 1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru z wanilią

    W rondelku wymieszać cukier, cukier z wanilią, syrop i wodę, postawić na średnim ogniu i zagotować mieszając od czasu do czasu. Przykryć i gotować około 3 minut. Zwiększyć temperaturę, gotować jeszcze 2 minuty. Przelać do foremki lub na natłuszczony papier do pieczenia, wcisnąć patyczki, chłodzić 10- 15 minut. Smacznego:)

    patkaa3@onet.pl udostępnione, Polską Róże również lubię ;)

    OdpowiedzUsuń