wtorek, 11 września 2012

Udka , surówka z białej kapusty

Udka płuczemy i posypujemy przyprawą Gram masala ,Firmy Royal Brand.
Na spód naczynia żaroodpornego wsypujemy cebulę pokrojoną w "piórka"układamy udka  i pieczemy bez dodatku tłuszczu  ok.50 min. w temperaturze 180 stopni.
Surówka :
-1 średnia główka kapusty
-3 marchewki
-1 pietruszka korzeń
- jabłko
-3 łyżki cukru
-sól,pieprz do smaku
-olej
-koperek
Kapustę drobno szatkujemy,marchew, pietruszkę,jabłko ścieramy na tartce na grubych oczkach.
Posypujemy sola i pieprzem odstawiamy na 10 minut aż zmięknie.Po 10 min. dodajemy cukier , olej oraz koperek ,wszystkie składniki mieszamy.Surówka jest doskonałym dodatkiem do mies pieczonych.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz