piątek, 7 grudnia 2012

HELIO -bakalie,owoce suszone,orzechy,pestki,masy makowe

Słodka przesyłka, którą otrzymałam od Firmy  Helio ,zawierała :
Polewa i dekoracja - smak toffi
Polewa i dekoracja -biała
Polewa i dekoracja-deserowa








Okres świąteczny,już niedługo ruszy pełną parą , w domowym zaciszu będziemy piec różne ciasta ,przyrządzać desery   .Będziemy chciały aby nasze smakołyki były pyszne i miały oryginalny ciekawy wygląd.Dlatego też proponuję produkty Firmy HELIO. Polewy można wykorzystać do dekoracji ciast ,ciasteczek ,deserów,lodów  w formie pastylek ,a po rozpuszczeniu jako polewę.

Opis producenta:  Marka HELIO przygotowała dla Klientów unikalną nowość – ekspresowe polewy do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek. Polewa w takiej postaci jest nie tylko łatwa i szybka w użyciu, ale również umożliwia  dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis.

Polewy HELIO dostępne są w czterech wariantach smakowych: o smaku czekolady mlecznej, o smaku czekolady deserowej, o smaku czekolady białej oraz toffi. Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta. Polewy polecamy szczególnie do babek, serników, murzynków, a także do gofrów i lodów. Produkty HELIO doskonale sprawdzą się również jako zwieńczenie urodzinowego tortu, dodatek do kruchych ciasteczek, a także wyśmienicie ozdobią pucharek z lodami lub galaretką i bitą śmietaną.Świetnym pomysłem na szybki deser jest także przygotowanie z pastylek polewy HELIO czekoladowego founde z suszonymi owocami z bogatej oferty marki HELIO, lub dowolnymi świeżymi owocami sezonowymi, czy kruchymi ciasteczkami. Dzięki wykorzystaniu produktów HELIO, każda porcja słodkości zyska wyjątkowy i odświętny wygląd.

Polewy HELIO posiadają eleganckie stojące opakowanie, ozdobione wizerunkami smakowitych tortów, które zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej. Jeśli rozpuścimy za dużo polewy, nie ma żadnych przeciwwskazań, aby produkt ostudzić i przy kolejnym użyciu rozpuścić ponownie w kąpieli wodnej.

Więcej informacji na temat produktów  Firmy HELIO możecie znaleźć  kliknij tutaj

Już niedługo wspaniałe słodkości z użyciem produktów Firmy Helio

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz